Mai e puţin până la Paşte, zi în care, pe lângă Sărbătoarea Învierii Domnului, noi, românii, ne bucurăm (câteodată prea mult) şi de bucatele delicioase gătite după reţete tradiţionale. Ce nu poate lipsi de lângă friptura de miel sau de lângă pasca moldovenească cu brânză este vinul roşu! Zilele acestea ne putem răsfăţa cu un merlot de excepţie - Rapsod - Rotenberg, scos pe piaţă la preţ promoţional. Mai e puţin până la Paşte, zi în care, pe lângă Sărbătoarea Învierii Domnului, noi, românii, ne bucurăm (câteodată prea mult) şi de bucatele delicioase gătite după reţete tradiţionale. Ce nu poate lipsi de lângă friptura de miel sau de lângă pasca moldovenească cu brânză este vinul roşu! Zilele acestea ne putem răsfăţa cu un merlot de excepţie - Rapsod - Rotenberg, scos pe piaţă la preţ promoţional.
Care ar putea fi legătura dintre calculatoare şi vinul bun? Vă spunem noi: Mihail Rotenberg (59 de ani), românul despre care puţină lume ştie că a contribuit la inventarea tehnologiei Wireless (internetul fără cablu)! După ce şi-a dedicat toată viaţa domeniului telecomunicaţiilor şi s-a “plictisit” să fie calculatorist, “Mişa”, aşa cum îi spun prietenii, s-a apucat de făcut vin. Şi i-a ieşit un merlot de excepţie. Nu spunem noi asta, ci medaliile internaţionale obţinute.
Pasionat de muzică şi de artă în general, Mihail a reuşit să contopească cele două fenomene în- tr-unul singur: merlotul de la Ceptura - Cramele Rotenberg, din judeţul Prahova. Denumirea licorii are rezonanţă muzicală: unul dintre vinuri se numeşte Rapsod, iar altul e botezat Menestrel. Bine aerat, la prima degustare Menestrelul chiar începe “să cânte” în “acorduri” de cireşe şi vişine, iar asocierea cu cărnuri roşii sau cu brânzeturi fine scoate şi diavolul din el…
«Nu folosesc tehnologii moderne»
Foarte puternic, bogat în tanin şi în alcool, dar sec, vinul nu e filtrat, iar procedeul de m