Giurgiuvenii nu sunt mulţumiţi de majorarea tarifelor, dar spun totuşi că este normal ca preţurile să crească, dat fiind faptul că şi preţul benzinei creşte săptămânal. Pe de altă parte, taximetriştii spun că şi ei au de plătit rate, taxe şi impozite
Paştele înseamnă pentru taximetrişti un prilej tocmai bun ca să-şi acopere “găurile” de la începutul anului când tot mai puţini giurgiuveni apelau la serviciile de taxi. Goana după cumpărături şi zarva din oraş îi fac pe oameni să circule cu taxiurile, iar şoferii acestora au prins momentul să majoreze tarifele de transport cu aproximativ 20%, încă de la începutul săptămânii. Până în weekend tariful era de 2 lei pentru un kilometru parcurs, în aceste zile preţul s-a majorat ajungând la 2,5 lei.
“Eu iau în perioada Sărbătorilor Pascale 2,5 lei pe kilometru, dar sunt colegi de-ai mei care practică tarife şi de 3 lei pe kilometru. Nu este normal să profităm de aceste zile, pentru a ne scoate «părleala» pentru cealaltă perioadă a anului” a spus pentru “Adevărul de Seară” Sandu Dionisie, taximetrist.
“Jecmăneală” pe faţă
Totuşi, în municipiu sunt şi taximetrişti care profită din plin de aceste zile de sărbătoare şi le cer clienţilor mai mulţi bani decât ar face în mod normal cursa. Mai mult, pe timpul nopţii tarifele sunt aproape duble, ajungând la 4,5 sau chiar 5 lei pe kilometru.
“Sunt fel de fel de taximetrişti. Unii sunt oameni cinstiţi şi «nu sar calul» practicând tarife modice şi asta pentru a nu-şi pierde clienţii. Sunt totuşi în Giurgiu taximetrişti care te ruinează. Îţi spun un preţ când te urici în maşină, iar când ajungi la destinaţie şi afli cât ai de plată, ţi se face rău” spune Elena Buzea din Giurgiu.
În acest an, în evidenţele autorităţilor locale există 300 de taximetrişti, cei mai mulţi reprofilându-se pe această meserie din cauza lipsei locurilor de muncă. Taxim