Cu câteva zile înainte de marea sărbătoarea pascală, alexăndrenii au intrat în goana după cumpărături pentru masa de Paşti.Coşul pentru masa de duminică depăşeşte 300 de lei, pentru cei care vor să se răsfeţe cu preparate din carne de miel, verdeţuri, cu cozonac şi pască, ouă roşi salate şi desert.
Ingredientul principal pentru masa de Paşti este, fără îndoială, carnea de miel. Cum în hala de carne din Piaţa Centrală a aAlexandriei, kilogramul de carne de miel se vinde cu 22,5 lei , iar comercianţii nu dau semne să reducă din preţ, fiecare cumpără, în funcţie de buzunar. Cei mai cu dare de mână cumpără un miel întreg şi scot din portofol aproximativ 250 de lei. Cei fără mari posibilităţi se mulţumesc cu două kilograme de carne din care speră să facă cât mai multe preparate tradiţionale. „ Pentru că nu îmi permit un miel întreg iau şi eu două kilograme de carne şi ceva măruntaie. Sper să îmi iasă şi ciorbă, şi un pic de friptură şi un pic de drob. Şi aşa, că dau 50 de lei, mi se pare foarte scump, la pensia mea de 450 de lei”,ne-a spus Cornelia Dumitran, o pensionară de 63 de ani. Pentru alexăndrencele care nu vor să piardă zilele acestea timpul cu prepararea drobului de casă, magazinele şi-au umplut vitrinele cu sortimente variate de drob. „ Avem, după preferinţe, drob de miel, de pui şi de porc. Preţul pleacă de la 20 de lei kilogramul. Se cumpără mai mult de poftă, la gramaj”, ne-a spus o vânzătoarea din hala de la Piaţa Centrală. Cei care vor să aibă pe masa de Paşti ouă colorate, plătesc zilele acestea între 1 leu şi 5 lei pentru vopseaua de ouă. De la clasica vopsea roşie, cea mai ieftină, până la cea în culori sidefate, oferta e bogată, iar cumpărăturile se fac tot după posibilităţi.
Verdeţuri mai scumpe la piaţă
Comercianţii din piaţă au speculat apropierea Paştelui şi au ridicat preţul verdeţurilor cu 0,5 bani şi chiar 1 leu. Sal