După demisia ministrului Muncii Ioan Botiş, liderii opoziţiei au reacţionat, spunând că democrat-liberalul ar fi trebuit să renunţe la funcţie imediat ce au fost făcute publice suspiciunile unui conflict de interese. Sursa: Mediafax
"Ioan Botiş trebuia să-şi dea demisia din prima zi (când s-a făcut public faptul că există un posibil conflict de interese în cazul său - n.r.). Trebuie ca OLAF şi ceilalţi să-şi continue cercetările. Şi, oricum, Emil Boc este cel care iese cel mai prost din afacerea asta, pentru că s-a dovedit că el îi ţine în braţe pe toţi corupţii", a spus liderul PSD Victor Ponta, citat de Agerpres.
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu critică la rândul reacţia premierului după ce asupra lui Botiş planau suspiciunile conflictului de interese.
"Demisia era firească, ezitarea a fost de neînţeles. (...) Îi dădea ( premierul Emil Boc - n.r.) certificat de bună purtare. Asta este mai este mai grav decât ezitările lui Botiş, când premierul îi mai dă şi act de bună-putare. Asta arată că exigenţa lor faţă de oameni este la pământ, interesaţi numai de afacerile şi interesele de partid", a comentat Ion Iliescu.
Voicu: "Înlocuitorul lui Botiş, un apropiat al lui Boc"
În acelaşi ton, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a arătat că Ioan Botiş ar fi trebuit să-şi dea mai demult demisia pentru deciziile pe care le-a luat pe când era ministru.
"De fapt, problema fundamentală este că sub mandatul domnului ministru Botiş a existat cea mai profundă lipsă de dialog social din ultimii douăzeci de ani. Acte ale ministerului adoptate într-un mod arbitrar şi fără niciun fel de dialog - Codul muncii, Codul de dialog social - prin procedura angajării răspunderii, după părerea mea ar fi trebuit să impună o demisie a acestui ministru pe aceste probleme fundamentale încă de mai multă vreme", a declarat Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL.
Întreb