După o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, ministrul muncii nu a mai aşteptat ca Agenţia Naţională de Integritate să-i lămurească interesele şi a renunţat la mandat. Sursa: REUTERS
O discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi Ioan Botiş nu a mai aşteptat un verdict al Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a demisiona. Ministrul a anunţat ieri-dimineaţă că eliberează portofoliul de la Muncă, chiar dacă, cu o zi înainte, nu părea prea convins să o facă.
"Am întârziat o zi deoarece am ţinut foarte mult să-l informez pe domnul prim-ministru, Emil Boc, asupra intenţiei mele de a demisiona şi, de asemenea, am făcut o informare pentru preşedintele Traian Băsescu şi cu Domnia Sa nu am avut ocazia decât după-amiază să lămuresc această situaţie. Cu mică întârziere şi cu scuzele de rigoare, îmi prezint demisia. La baza demisiei stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare. Îmi cer scuze cetăţenilor", a declarat Botiş.
Pe lista de scuze a ministrului demisionar au fost trecuţi şi bistriţenii, care l-au votat pentru postul de deputat, colegii de cabinet şi cei de partid.
Înainte de a pleca, Botiş a făcut şi un bilanţ al activităţii sale la Muncă. "A fost o perioadă extrem de bună. Am elaborat şi promovat 18 legi, cele mai importate fiind Legile privind salarizarea unitară, Codul Muncii, Legile dialogului social, Legea zilierilor. Este în parlament Legea uceniciei şi este postată pe site legea privind asistenţa socială", a spus el.
Demisie acceptată, înlocuitor aşteptat
Demisia a fost acceptată imediat de premierul Emil Boc. Asta în condiţiile în care şi şeful guvernului, cu o zi înainte, îl gira pe Botiş la Ministerul Muncii până ce Agenţia Naţională de integritate va fi dat un verdict în privinţa unui posibil conflict de interese. Boc nu s-a grăbit să închidă episodul Botiş cu nomi