Edilul mai este cunoscut și pentru pavarea mai multor artere de circulație din oraș cu piatră cioplită, dar și pentru amenajarea Grădinii Icoanei. Tot pe vremea sa, a apărut Biroul de Statistică și primul chioșc de ziare.
SONDAJ Ce-au făcut cei 81 de primari pe care i-a avut Bucureștiul? Alege-l pe cel mai bun
Generalul Gheorghe Manu s-a născut în București și tot aici a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. A fost politician, general de armată, a condus artileria Armatei de operaţii pe fronturile Războiului de Independenţă, dar și prim-ministru al României.
Povestea edilului care a inventat cea mai mare serbare populară din Capitală. Vezi cum se distrau bucureștenii acum 75 de ani!
Acesta a condus Primăria Capitalei timp de trei ani, între 1874 și 1877, iar printre principalele proiecte derulate, istoricii amintesc despre amenajarea Grădinii Icoanei , pavarea căii Griviței, Târgul Moșilor, dar și asfaltarea mai multor trotuare de pe Podul Mogoșoaiei, Calea Rahovei și Bulevardul Carol I.
Citește și:
Cine-a fost dezvoltatorul imobiliar care i-a forţat pe bucureşteni să se spele şi pe subalterni să nu ia şpagă?
Boierul-ziarist care a adus tramvaiul electric în Bucureștiul lui Caragiale
Cine a fost „Nababul", latifundiarul putred de bogat ajuns edil-șef de două ori?
„În anii 1875-1876 a fost pavată cu porfir de Quenast (n.r. piatră cioplită) Calea Griviței și cu piatră de râu Târgul Moșilor. Între timp sunt construite trotuare asfaltate pe podul Mogoșoaiei și bulevardul Elisabeta până la Universitate, pe Bibescu Vodă, Academiei, Gara Filaret“, se precizează în „Istoria orașului București“ scrisă de o echipă redacțională condusă de Florian Georgescu, directorul Muzeului de Istorie a Orașului București.
De altfel, Calea Griviței este prima pavată cu porfir. La acea vreme, aproa