Cum era de aşteptat, o dată cu apropierea Paştelui, în Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară, se deschid fel de fel de târguri de unde puteţi să achiziţionaţi „nimicuri" pentru cei dragi, dar şi bunătăţi făcute ca la mama acasă.
Meşteri şi comercianţi din toate zonele ţării vin să ne îmbie cu preparate tradiţionale româneşti sau ne invită să cumpărăm obiecte lucrate manual. Am dat o tură prin târgurile din Bucureşti şi vin cu veşti bune. Oferta este variată, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele, aşa că aveţi de unde alege cadouri pentru prieteni şi familie.
Puteţi să cumpăraţi aranjamente şi decoraţiuni florale, pe care să le aşezaţi pe masa de Paşte sau să le amplasaţi prin casă, pentru a-i conferi un aer primăvăratic, de sărbătoare.
Nu se poate să nu găsiţi la târguri ouă încondeiate. Nici nu sunt scumpe, preţurile variază între 2 şi 10 lei. Fie le faceţi cadou, fie cumpăraţi mai multe şi le puneţi în coşuri de nuiele împletite. Nici coşurile nu au preţuri foarte piperate, acestea sunt cuprinse între 8 şi 30 de lei.
După cum bine ştiţi, ceramica de Horezu este foarte apreciată. De exemplu, la Târgul Tradiţional de Paşte din Băneasa Shopping City, vasele de ceramică de Horezu costă între 40 şi 60 de lei, iar cele din zona Harghitei 3 lei, 8 lei, 15 lei sau 30 de lei. Dacă nu aţi avut timp să pregătiţi cozonaci, chec şi prăjituri pentru masa de Paşte, nu vă faceţi griji, oferta este pentru toate gusturile. Cozonacii sunt 20 de lei, checul e doar 10 lei, iar pâinea cu cartofi, 20 de lei. Orientaţi-vă şi spre preparatele din carne, brânzeturi, vin şi miere.
Şi cum de Paşte este bine să purtăm ceva nou, de la târguri nu lipsesc produsele vestimentare şi nici podoabele handmade. Cercei, coliere, brăţări aşteaptă să fie cumpărate, dăruite şi purtate. De exemplu, un colier costă 10 lei, 15, 20 de lei, o pereche de cercei 10, 13 lei