Cumpărătorii pot alege ouă de prepeliţă vopsite tradiţional, iar un cofrag costă 10 lei. Vânzătorii recomandă ouăle micuţelor păsări, în special, persoanelor care suferă de alergii . Preţurile sunt de producător, iar târgul este deschis şi vineri.
Unul dintre cele mai căutate standuri de la Târgul de Paşti deschis de astăzi la Alba Iulia, în apropierea Spitalului de Urgenţă, a fost cel cu ouă de prepeliţă. Cumpărătorii le pot alege proaspete sau gata vopsite, în foi de ceapă, întrucât oul de prepeliţă are coaja gata “pictată“.
Vopsite în foi de ceapă
Crina Kramer a dat de aproape patru ani ouăle de găină pe cele de prepeliţă. Femeia suţine că sunt foarte sănătoase şi s-a decis să-i convingă şi pe alţii de acest lucru.
„Foarte multă lume nu are timp să se ocupe de acest lucru, aşă că am venit în întâmpinarea clienţilor. Eu am ales tehnica de vopsit tradiţională, am folosit doar foi de ceapă. Ca atare şi culorile sunt cele pe tradiţionale: nuanţe de roşu şi verde. Am pe tarabă aproape 500 de ouă de prepeliţă şi vopsite, dar şi proaspete. Cea mai mare trecere o au cele viu colorate. După cum merge vânzarea, cred că nu va râmâne niciunul nevândut“, a spus Crina Kramer, venită de la Sebeş la tărgul de la Alba Iulia.
Cofragul de 24 de ouă vopsite se vinde cu 10 lei, iar cele proaspete cu 7 lei.Potrivit publicaţiilor de specialitate, un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai multă vitamina B2 şi fosfor decât un ou de găină. Vitamina B1 se găseşte în cantiţăţi de şase ori mai mari, fierul şi potasiul de şapte ori decât în oul de găină. Doar că un ou de prepeliţă are 12 grame, faţă de 62 cât are oul de găină.
Crina Kramer a dat oului de prepeliţă şi alte întrebuimnţări. „La târg am adus şi paste preparate în casă din ouă de prepeliţă şi făină integrală. Pentru un plus de savoare, am adăugat în aluat şi ingredient