82 de persoane nevoiaşe fără venituri vor primi mâncare gătită, ouă roşii, cozonac şi mezeluri de la Cantina de Ajutor Social. Pentru cele patru zile de Paşte, meniul se ridică la 52 de lei de persoană. George Rădăneaţă este unul dintre beneficiarii Cantinei de Ajutor Social. A lucrat 24 de ani la o fabrică de mobilă din Giurgiu, iar în urmă cu trei ani a fost trimis în şomaj. De atunci, vine zilnic să-şi ia porţia de hrană.
Cei 82 de asistaţi ai Cantinei de Ajutor Social vor primi mâncarea de Paşte, pentru patru zile, încă de vineri, iar cuantumul meniului de persoană s-a dublat cu ocazia sărbătorilor pascale. Efortul autorităţilor, în această perioadă, se ridică la peste 4.200 de lei pentru cele 82 de persoane care primesc zilnic două mese la Cantina de Ajutor Social.
Mazăre cu carne de porc, varză călită, pui la cuptor, mezeluri, ouă roşii, cozonac, lactate, peşte şi dulciuri sunt mâncărurile pe care le vor primi mâine beneficiarii de hrană. Lipseşte însă mielul şi asta pentru că cei mai mulţi dintre asistaţi au diferite probleme de sănătate, iar meniul trebuie alcătuit în funcţie şi de problemele acestora.
„Sunt foarte multe persoane cu probleme de sănătate şi în plus e foarte scump, iar banii sunt puţini. Şi în plus, cea mai mare parte dintre asistaţi sunt copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 18 ani”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Veronica Chirpizisu, referent în cadrul Cantinei de Ajutor Social.
Poveşti de viaţă
Poveştile celor care primesc în fiecare zi un prânz şi o cină sunt diferite, de la om la om, dar toate la fel de triste. George Rădăneaţă a lucrat timp de 24 de ani la o fabrică de mobilă din Giurgiu, iar în urmă cu trei ani a fost trimis în şomaj. N-are familie, locuieşte singur, iar vecinele au avut grijă să-i cureţe casa înainte de Paşte. George are un venit lunar de aproape 700 de lei, 30% din această sumă mergând la