* DSVSA a autorizat temporar zece puncte de sacrificare, în municipiu şi judeţ * crescătorii care vor să taie miei strict pentru consumul familiei nu au nevoie de avizele veterinarilor * în primele două zile de funcţionare a punctelor de tăiere, au fost sacrificaţi şi vânduţi peste 400 de miei
Ca să nu mai existe suspiciunea că mieii cumpăraţi de la piaţă nu sunt de fapt miei, ci câini jupuiţi, brăilenii trebuie să aibă grijă să se adreseze doar punctelor de tăiere avizate de autorităţile veterinare. Anul acesta, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila a eliberat zece avize temporare, valabile până pe 23 aprilie, pentru sacrificarea mieilor şi iezilor în vederea comercializării. Acestea au fost primite de SC "Dinamel Trade" SRL, cu două puncte de lucru: Şos. Baldovineşti nr. 16 şi Târgul de Animale Obor Brăila, de Întreprinderea Individuală Herea Costică, din localitatea Albina, şi de producătorii particulari Monica Marta, din sat Pietroiu, Ion Branga, sat Pietroiu, Vasile Ciupitu, sat Voineşti, Mihai Stănel, comuna Siliştea, Vasile Grosu, comuna Tufeşti, Ionel Băjenaru, sat Pietroiu şi Ion Bălan, comuna Măxineni. Mieii sacrificaţi în locurile amenajate temporar se pot comercializa către consumatorii finali şi în Piaţa Halelor, sectorul de produse lactate. DSVSA precizează că pentru expertiza sanitar-veterinară a mieilor sacrificaţi s-a asigurat personal de specialitate, instruit, care îşi desfăşoară activitatea atât timp cât funcţionează locurile amenajate pentru sacrificare. După cum ne-a informat conducerea DSVSA Brăila, activitatea propriu-zisă de sacrificare a început de luni, 18 aprilie. În primele două zile, au fost tăiaţi şi vânduţi către cumpărătorii interesaţi 403 miei.
Tăierile efectuate în gospodăriile proprii, pentru consumul familiei, nu necesită autorizare din partea autorităţilor veterinare. * DSVSA a a