Nemaiavând protecţia aberantă a legii, angajaţii au devenit mai responsabili şi mai motivaţi la locul de muncă
Salariaţii care ocupă un post temporar au o şansă să-şi dovedească abilităţile pentru a rămâne angajaţi
PwC: Se vor crea oportunităţi pentru companiile în plină dezvoltare şi pentru angajaţii care dispun de abilităţile cerute pe piaţa muncii
Noul Cod al Muncii nu va genera o creştere spectaculoasă a angajărilor pe termen scurt, dar pe termen lung va crea noi oportunităţi pentru companiile în plină dezvoltare şi pentru angajaţii care dispun de abilităţile cerute pe piaţa muncii, a declarat ieri Peter de Ruiter, partener PwC România.
Noul Cod al Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, intră în vigoare din 30 aprilie. "Acesta este un pas foarte important în echilibrarea raportului de forţe de pe piaţa muncii, noua lege protejând atât drepturile angajaţilor, cât şi interesele angajatorilor. Deşi nu ne aşteptăm ca pe termen scurt să asistăm la o sporire spectaculoasă a angajărilor, este clar că pe termen lung actuala lege va genera noi oportunităţi pentru companiile în plină dezvoltare şi pentru angajaţii care dispun de abilităţile cerute pe piaţa muncii", a spus de Ruiter, partener, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, potrivit Mediafax.
El a adăugat că primele efecte ale modificării Codului Muncii se vor vedea în primul an, dar un impact mai mare va avea loc în următorii trei ani, când atât angajatorii, cât şi angajaţii se vor obişnui cu noua legislaţie. "Cred că am trecut de ce a fost mai rău. Vedem acum semne prudente de îmbunătăţire pe piaţa muncii. Nu sunt puternice, dar companiile încep să facă angajări", a spus De Ruiter.
Pîrvu: Firmele vor începe să deblocheze locurile de muncă
Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor