Joi, 21 aprilie, în prezenţa oficialităţilor judeţului, a avut loc inaugurarea Pieţii Cuza Vodă din Târgu-Mureş. Lucrările de modernizare au durat trei luni de zile, costul acestora ridicându-se la suma de 10 miliarde de lei vechi, care au vizat acoperişul platoului pieţei, platoul, aciziţionarea a 12 mese din fibră de sticlă cu schelet metalic şi construcţia celui mai modern abator de tranşat miei din România. Prezent la inaugurarea pieţei, primarul Dorin Florea şi-a făcut şi cumpărăturile de Paşte, exprimându-şi dorinţa de a sprijini micii producători locali de a-şi vinde produsele în pieţele târgumureşene.
Produsele locale trebuie susţinute
“Voi face eforturi ca producătorii să vândă produse româneşti aici. Avem zonele din Valea Nirajului şi Valea Mureşului superior, dar şi pe Târnave, unde avem posibilitatea să producem o mare parte din legume şi fructe. Sper să stârnim mândria târgumureşenilor de a consuma produse normale, naturale, fără să creem probleme generate de produsele conservate. De asemeanea, modul în care a fost organizat microabatorul din piaţă pentru tăierea mieilor este un lucru care îi onorează pe cei care l-au gestionat. Eu am profitat de această inaugurare să-mi fac şi cumpărăturile de Paşte. M-am întreţinut cu producătorii, nu negociez deoarece ştiu că au un bun simţ de a nu pune preţuri mari.”
Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş
Un serviciu civilizat pentru târgumureşeni
“Cred că un moment mai bun pentru a deschide în condiţii mai civilizate un drum pentru produsele locale nu se putea acum în pragul Paştelor. Oamenii pot găsi aici zarzavaturi, verdeţuri şi mielul de Paşti toate la un loc, servite în condiţii civilizate. Mă bucur că este atât de multă lume în piaţă, mă bucur că am putut face acest gest pentru a oferii un serviciu civilizat târgumureşenilor.”
Csegzi Sandor, viceprimarul municipiul