Aproape o sută de tineri voluntari brăileni au participat, marţi şi miercuri, la activităţi de împădurire, în cadrul proiectului "Voluntari pentru natură", organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila. Cele două serii de voluntari formate din câte 60 de tineri, însoţiţi de profesori, coordonatori şi specialişti de la Romsilva au plantat puieţi de salcie în zonele Lacu Sărat (coada lacului) şi Chiscani (în apropierea gării Lacu Sărat).
La acţiune au participat voluntari de la Şcoala "Anton Pann", organizaţia "Tinerii naturalişti", C.N. "Gh. M. Murgoci", Organizaţia Naţională a Cercetaşilor din România - centrul local Brăila, Colegiul Economic "Ion Ghica". Tinerii voluntari şi-au exprimat îngrijorarea legată de faptul că, în timp ce ei încearcă să mai diminueze deficitul de suprafaţă împădurită, alţii continuă să defrişeze sau să planifice suprafeţe de despădurit pentru unele obiective proprii. Iar acest fapt este cu atât mai alarmant cu cât studiile realizate de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi de Direcţia de Statistică arată că Brăila este judeţul cu cea mai mică suprafaţă împădurită.
Proiectul se va desfăşura în două etape (de primăvară şi de toamnă), la finalul cărora se va realiza plantarea a 12.000-15.000 de puieţi şi creşterea suprafeţei împădurite cu 2-3 hectare, amplasate în zonele municipiului Brăila, în tabara "Lacu Sărat", în zonele Viişoara şi Ianca. "Prin astfel de proiecte de tineret, DJST Brăila urmăreşte sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat în folosul comunităţii", a spus Neculai Pascu, consilier pentru tineret.
"Voluntari pentru natură" este un proiect de tip caravană, ce are în vedere marcarea evenimentului de tineret "2011 - Anul european al voluntariatului" şi este cuprins, pe lângă alte 13 proiecte de tineret, în calendarul de proiecte proprii ale DJST Brăila pe a