Cami se apropie cu blândeţe de bărbatul căzut pe caldarâm şi îl trezeşte. „Suntem de la ambulanţă. Nu vă speriaţi!", îi spune ea pe un ton calm şi îl ajută să se ridice în şezut. Bărbatul de 50 de ani duhneşte a alcool, este desculţ şi plin de julituri. Cami, un tânăr voluntar al Salvării Bucureşti, se ocupă de acest caz, al treilea pe ziua astăzi. Şi este abia ora 12.00. Scoate din trusă un bandaj, îi pansează piciorul bărbatului şi îl întreabă ce s-a întâmplat. „Aveţi impresia că m-am îmbătat?", îi răspunde el , apoi refuză să îi prezinte buletinul.
Dintr-o fire plângăcioasă, un om puternic
Cami (Carmen Ştefănescu) are doar 21 de ani şi de aproape doi ani şi jumătate face voluntariat pe Salvare. Micuţă şi fragilă, dar cu un „psihic de fier", după cum se autocaracterizează, Cami a decis că medicina de urgenţă e viaţa ei. „Întâi a fost voluntariatul pe Salvare, apoi am decis să dau la postliceala de asistente şi va urma Facultatea de Asistente", spune încrezătoare Cami.În 2008, când a venit pentru prima data la Salvare, tânăra a sortat haine pentru sinistraţii din Moldova, apoi a făcut cursuri de Protecţia Muncii şi de prim ajutor şi a ajuns să iasă în teren cu echipajele. „Prima gardă a fost noaptea. Un stop cardio-respirator. Afară ningea. De atunci şi până acum am învăţat multe lucruri şi, dintr-o fire plângăcioasă, am devenit un om puternic", consideră Cami şi începe să vorbească despre maturizare. „Uite, zilele trecute eram la metrou Lujerului şi am văzut un scuterist accidentat. M-am apropiat de el, l-am întrebat cum îl cheamă, ce s-a întâmplat, să văd cât e de conştient. Nu l-am mişcat şi până nu a venit Salvarea, doar l-am ţinut de vorbă. Înainte şi când mi se lua sânge plângeam", zice Cami.
În scurt timp, soseşte Poliţia. Membrii Salvării nu au voie să intervină cu forţa pentru a ridica alcoolici de pe stradă, „Dar nici nu îi pot lăsa p