Esplanada din Piața Revoluției din municipu găzduiește, timp de trei zile, Târgul de Paște cu bunătăți tradiționale. Sunt prezenți expozanți din toate zonele țării, iar gama produselor este una extrem de diversificată: preparate din carne sau lactate, felurite produse apicole, ceaiuri, tincturi sau alifii terapeutice.
Încă de la primele ore ale zilei de miercuri, Târgul de Paște a fost luat cu asalt de zeci de curioși, dornici să deguste sau chiar să cumpere produsele tradiționale românești. Cea mai diversificată gamă de produse a fost cea a preparatelor din carne concepute după vechi rețete din satele românești. „Venim tocmai de la Botoșani cu o gamă de 12 produse din carne de porc. Avem Kaiser, mușchi file, ceafă de porc sau mușchi haiducesc, la prețuri ce sunt cuprinse între 25 și 35 de lei kilogramul. Sunt produse tradiționale, naturale 100%, după rețete tradiționale românești“, explică Săvel Ivănușcă (47 ani), reprezentantul firmei Sadova, din Botoșani.
La câțiva metri de standul botoșăneanului, un alt producător de produse din carne, din județul Argeș, își îmbie potențialii clienți cu o gamă diversificată de cârnați sau șuncă țărănească. „Suntem din satul Lipanu de Jos și am venit pentru prima dată la Slobozia. Sperăm ca oamenii să aprecieze produsele noastre, mai ales că sunt făcute manual, sunt naturale, după rețete străvechi“, îşi laudă Maria Neguț (43 ani) marfa.
Produse apicole, colaci secuiești și alifii
Din inima Dâmboviței, tocmai din orașul Găești, vine și un tânăr întreprinzător, în vârstă de doar 18 ani, care comercializează cozonaci făcuți de familie și miere de albine. „Familia mea are o patiserie la Găești, unde realizăm cozonaci după o rețetă veche, a bunicii mele. Sunt extraordinar de gustoși și proaspeți. Pe lângă cozonaci, mai am și miere de albine, pe care o iau de la niște prieteni apicultori, din