În propunerea pentru arestare preventivă a lui Vintu, procurorii scriu că acesta "nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor" deşi se afla în vizorul anchetatorilor.
"Propunerea de arestare preventivă a inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu este întemeiată pe existenţa indicilor rezonabile din care rezultă că a comis faptele reţinute în sarcina sa, pe periculozitatea sporită a acestor infracţiuni care lezează dreptul de dispoziţie şi libertatea de acţiune a părţii vătămate, precum şi pe existenţa pericolului concret pentru ordinea publică, ce rezultă din faptul că, deşi se afla în cursul măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara dispusă de către instanţa de judecată, în cauza aflată în faza de cercetare judecătorească, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înaintat astăzi Judecătoriei sectorului 5 referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor Vîntu Sorin Ovidiu şi Ion Ilie Cezar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.
Din cercetările efectuate, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, VÎNTU SORIN OVIDIU a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 euro. În acelaşi scop, al obţinerii foloaselor materiale injuste, inculpaţii au constrâns-o prin ameninţare pe partea vătămată să accepte modificarea unor clauze contractuale, în scopul obţinerii de către aceştia a unui folos material injust.
Actele repetate de constrângere prin ameninţarea părţii vătămate au fost întreprinse de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu atât personal, cât şi prin intermediul