Circa 80% dintre directorii executivi (CEO) de pe piata locala sunt de parere ca principalele provocari pe care le vor intampina in urmatorii trei ani, din punct de vedere al succesului companiei lor, vor fi numarul limitat de candidati care dispun de competentele necesare, arata studiul Global CEO Survey, realizat de compania de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC), la care au participat si 30 de CEO din Romania.
Gestiunea talentelor a devenit principala preocupare a directorilor de companii din intreaga lume. 83% dintre executivii ce ocupa functii de CEO care au fost intervievati au declarat ca intentioneaza sa modifice strategia de gestionare a talentelor in urmatoarele 12% luni, iar 31% dintre cei acestia au spus ca vor face schimbari majore.
“Pe masura ce depasim perioada de recesiune, directorii de companii se concentreaza din ce in ce mai tare pe problemele de personal. Competitia pentru atragerea de talente s-a identificat in momentul in care numarul angajarilor a inceput sa creasca in anumite sectoare, care se confrunta cu dificultati din ce in ce mai mari in gasirea angajatilor cu competentele necesare”, spune Pieter de Ruiter, partener in cadrul PwC Romania.
Strategia de management a talentelor va fi schimbata in urmatoarele 12 luni de 77% dintre directori romani, fata de 81% in Uniunea Europeana (UE) si 82% in China.
Pentru a-si asigura un personal care sa fie pregatit din punct de vedere al competentelor, 77% dintre directori de pe piata locala spun ca organizatiile pe care le conduc sunt dispuse sa investeasca in training sau sa creasca bugetele de formare profesionala.
Un studiu realizat recent de HR Club, asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania, in colaborare cu compania de cercetare Daedalus Millward Brown arata insa ca doar 19,4% dintre companiile de pe piata locala au alocat peste 200