Medicii se aşteaptă la sute de cazuri, în special la pacienţi cu colici biliare, pancreatite sau diabet
Săptămâna de dinainte de sărbători nu este mai încărcată decât de obicei pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit medicului Ioana Chiţea, purtător de cuvânt al Spitalul Judeţean Braşov. Greul va veni imediat după Paşte, când vor „curge” cazurile necumpătaţilor, care au dat iama în bunătăţuri. „Oamenii stau acasă acum, în Săptămâna Mare, trag tare să-şi termine treburile. După Paşte, însă, chiar de luni, ne aşteptăm să avem până la 300 de prezentări. Vin cu colici biliare pentru că după perioada de post dau brusc iama în mâncăruri grase şi grele. Alţii vin cu pancreatite sau diabeticii se decompensează după ce au mâncat dulciuri şi cozonac”, explică Ioana Chiţea.
Medicii atrag atenţia braşovenilor să mănânce cumpătat, mai ales dacă au ţinut o perioadă post. Nu exageraţi cu mielul sau ouăle, cu mâncărurile „îmbibate” cu maioneză. Prăjiturile, cozonacii vă pot afecta şi ele sănătatea.
Medicii se aşteaptă la sute de cazuri, în special la pacienţi cu colici biliare, pancreatite sau diabet
Săptămâna de dinainte de sărbători nu este mai încărcată decât de obicei pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit medicului Ioana Chiţea, purtător de cuvânt al Spitalul Judeţean Braşov. Greul va veni imediat după Paşte, când vor „curge” cazurile necumpătaţilor, care au dat iama în bunătăţuri. „Oamenii stau acasă acum, în Săptămâna Mare, trag tare să-şi termine treburile. După Paşte, însă, chiar de luni, ne aşteptăm să avem până la 300 de prezentări. Vin cu colici biliare pentru că după perioada de post dau brusc iama în mâncăruri grase şi grele. Alţii vin cu pancreatite sau diabeticii se decompensează după ce au mâncat dulciuri şi cozonac”, explică Ioana Chiţea.
Medicii atrag atenţia braşovenilor să mănânce cumpătat, mai ales dacă