Asistentele şi infirmierele transferate din Codlea şi Săcele la spitalele din Braşov au început să demisioneze în masă, după doar 2 – 3 zile de muncă. Motivele invocate: naveta şi ritmul de lucru car le depăşeşte
După închiderea spitalelor din Săcele, Codlea şi Victoria, personalul medical şi auxiliar sanitar a fost redistribuit către celelalte unităţi sanitare. În spitalele din municipiu, unii dintre „redistribuiţi”, în mare parte de la Săcele şi Codlea, şi-au dat demisia după doar 2-3 zile de muncă, invocând naveta sau faptul că ritmul de lucru îi depăşeşte. Reamintim că repartizarea cadrelor medicale s-a făcut conform opţiunii personale şi în baza unui punctaj.
Spre exemplu, Spitalul de Obstetrică Ginecologie a acceptat să încadreze 15 asistenţi şi 6 „auxiliari”, respectiv infirmiere şi îngrijitoare. Potrivit managerului de la Maternitate, dr. Gheorghe Preda, 3 asistente şi-au dat demisia „după 2 zile”. „La noi se munceşte, nu se stă. Când au văzut că trebuie să aibă în grijă chiar şi 20 de pacienţi şi nu 2-3 cum aveau la fostul loc de muncă şi-au dat demisia”, spune managerul Gheorghe Preda, de la Maternitate.
Şi la Spitalul de Copii, 2 asistente au fost nemulţumite de condiţiile de la locul de muncă. De asemenea, Spitalul a mai primit şi 4 infirmiere, dintre care 2 au demisionat. „Noi am primit 5 asistente. Dintre acestea, 2 erau gravide şi acum sunt în concediu. Din cele 3 care trebuiau să lucreze efectiv în spital, am mai rămas cu una singură acum, pentru că 2 şi-au dat demisia. Totodată, din cele 4 infirmiere pe care le-am preluat, am mai rămas cu 2, pentru că celelalte au plecat”, spune şi managerul Ioan Mâzgăreanu, de la Spitalul de Copii.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a preluat din cele 3 spitale 41 de persoane, dintre care unul singur era medic. „De încadrat, însă, am încadrat doar 35, inclusiv medicul de radiologie