Pune ficatul şi pieptul de pui la fiert în apa cu puţină sare, foile de dafin şi câteva boabe de piper. Adună spuma. Când s-au fiert, ia de pe foc şi lasă la răcit cinci minute.
Taie cubuleţe foarte mici o jumătate din cantitatea de ficat, iar restul dă prin maşină de tocat împreună cu carnea de pui. Amestecă tocătură cu verdeaţa şi ceapa tocate mărunt. Bate 4 ouă şi pune-le peste carne. Adaugă şase linguri cu ulei şi amestecă bine ca să se încorporeze. Sărează, piperează. Unge o formă de cozonac cu ulei şi tapeteaz-o cu pesmet. Pune tocătură, uniformizează, după care unge cu ou bătut şi presară condimentele şi piperul. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.
Timp de preparare-2 ore şi 10 min
Complexitate-redusă
Ingrediente
500 g ficat de miel 500 g piept de pui 4 5 foi de dafin 5 ouă 3 legături de pătrunjel verde 3 legături de mărar 2 linguriţe de cimbru şi rozmarin amestecate 4 5 cepe verzi piper măcinat şi boabe ulei, sare, pesmet.
Pune ficatul şi pieptul de pui la fiert în apa cu puţină sare, foile de dafin şi câteva boabe de piper. Adună spuma. Când s-au fiert, ia de pe foc şi lasă la răcit cinci minute.
Taie cubuleţe foarte mici o jumătate din cantitatea de ficat, iar restul dă prin maşină de tocat împreună cu carnea de pui. Amestecă tocătură cu verdeaţa şi ceapa tocate mărunt. Bate 4 ouă şi pune-le peste carne. Adaugă şase linguri cu ulei şi amestecă bine ca să se încorporeze. Sărează, piperează. Unge o formă de cozonac cu ulei şi tapeteaz-o cu pesmet. Pune tocătură, uniformizează, după care unge cu ou bătut şi presară condimentele şi piperul. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.
Timp de preparare-2 ore şi 10 min
Complexitate-redusă
Ingrediente
500 g ficat de miel 500 g piept de pui 4 5 foi de dafi