Pentru că la sărbătoare alcoolul nu lipseşte din meniu, nutriţioniştii oferă pentru gândul câteva sfaturi pentru a rezista mai mult la băutură.
● Evitaţi băuturile dulci. Lichiorurile au un conţinut ridicat de zahăr, iar organismul metabolizează mai greu acest tip de alcool, spun specialiştii. În plus, aceste băuturi provoacă rapid senzaţia de ameţeală. Astfel, se recomandă numai băuturi alcoolice naturale, autentice, precum vinul sau berea.
● Fumaţi mai puţin. Combinaţia dintre ţigări şi alcool este extrem de nocivă pentru organism. Nutriţioniştii precizează că această combinaţie suprasolicită sistemele de detoxifiere ale ficatului. În plus, fumatul creează hipoxie celulară, adică apariţia senzaţiei de lipsă de oxigen, sensibilizând şi mai mult neuronii cerebrali şi ţesuturile corpului faţă de alcool.
● Evitaţi alimentele sau băuturile care conţin substanţe precum cofeină, teină, teobromină. Specialiştii menţionează că amestecul alcoolului cu substanţele mai sus menţionate cresc efectele adverse ale alcoolului asupra organismului. De asemenea, se recomandă evitarea combinaţiilor de alcool cu băuturi de tip cola, deoarece suprasolicită ficatul.
●Nu beţi pe stomacul gol. Acest sfat nu este un mit, afirmă medicii. Potrivit acestora, când bem pe stomacul gol, alcoolul trece direct în sânge, ocolind detoxifierea băuturilor prin ficat.
● Profitaţi de fructe şi legume proaspete. Specialiştii spun că alimentele bogate în vitamine şi minerale diminuează efectul negativ al alcoolului asupra organismului. Fructele sunt cele mai recomandate alimente, deoarece sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale. Acestea sunt o soluţie şi a doua zi după petrecere, deoarece accelerează eliminarea alcoolului din organism.
Pentru că la sărbătoare alcoolul nu lipseşte din meniu, nutriţioniştii oferă pentru gândul câteva sfaturi pentru a rezista mai mult la