Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Alba: FOTO Artefacte dacice de la Sarmizegetusa Regia, descoperite de poliţişti

Publicat in Adevarul, vineri 22 aprilie 2011 ·

Un număr de 44 de artefacte dacice au fost recuperate de poliţiştii din Alba şi Hunedoara. Ciocanele, topoarele şi săpăligile, vechi de peste 2.000 de ani vor fi duse la Muzeul Unirii din Alba Iulia pentru cercetări. Piesele de patrimoniu naţional au fost sustrase de o echipă de braconaj din situl de la Sarmizegetusa Regia. Pe piaţa neagră, valoarea acestora este de peste 20.000 de euro.

UPDATE: „Acest caz fericit de recuperare a patrimoniului naţional este datorat acţiunii profesioniste a poliţiei judiciare din Alba şi Hunedoara. A fost o acţiune pregătită din timp, concretizată ieri, când a fost momentul potrivit. Bunurile au fost ridicate de la o persoană care a acceptat să le predea şi ele vor fi depuse la Muzeul Naţional al Unirii“, a spus Augustin Lazăr, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Persoana respectivă este Z.M., de 54 de ani, din Orăştie, judeţul Hunedoara, cercetată într-un dosar sub aspectul comiterii infracţiunii de „nerespectare a regimului de ocrotire a unor bunuri”. Poliţiştii au efectuat un control asupra autoturismului acestuia precum şi la sediul societăţii comerciale a acestuia situată pe raza municipiului Orăştie.