Pierderea memoriei este asociată, în general, cu înaintarea în vârstă, însă cercetătorii au descoperit că primele semne ale deteriorării memoriei pot să apară la 20 de ani, scrie Huffington Post. Cu toate acestea, există câteva trucuri simple care te pot ajuta să-ţi aduci aminte pe viitor unde ţi-ai lăsat cheile de la maşină.
Mănâncă pâine prăjită la micul dejun
Carbohidraţii ajută la memorie. Oamenii care au eliminat carbohidraţii din regimul alimentar zilnic au obţinut rezultate mai mici la mai multe teste de memorie decât cei care consumă zilnic pâine şi alte alimente bogate în carbohidraţi, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Tuffs. Corpul transformă aceste substanţe în glucoză care ajută celulele creierului să rămână în formă, spune profesorul Robin Kanarek, autorul studiului.
Fă mişcare
Exerciţiul fizic creşte fluxul de sânge din cap, aducând mai mult oxigen şi glucoză, necesare pentru alimentarea celulelor creierului, spun cercetătorii americani. Un studiu a demonstat că după un antrenament intens, creierul tău învaţă cu 20% mai repede decât după o activitate sedentară. Cu cât mişcarea este mai solicitantă, cu atât capacitatea de memorare a creierului este mai mare.
Schimbă-ţi fontul de la calculator
Schimbarea fontului de la calcurator ajută la îmbunătăţirea memoriei de lungă durată, potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate Cognition. Un font nou, cât mai diferit de cel vechi, obligă creierul să muncească puţin mai mult, sporind capacitatea de memorare.
Caută ceva pe Google, măcar o dată pe zi
O oră de căutări pe Google îţi poate stimula părţi ale lobului frontal care controlează memoria de scurtă durată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California. "Circuitele neuronale implicate în luarea deciziilor devin foarte active atunci când faci o căutare pe Google", explică