A făcut valuri când a înfiinţat la Scorniceşti (Olt), oraşul natal al lui Nicolae Ceauşescu, Muzeul Epocii de Aur, cumpărând casa în care a crescut dictatorul. Aprecierea sa faţă de epoca socialistă nu s-a oprit aici. În comuna Podari a făcut Palatul şi Parcul RSR, ce adăpostesc statui şi simboluri ale comunismului românesc, precum şi un altar închinat cuplului Ceauşescu.
Staicu a fost şi patronul celui mai iubit club de fotbal din Oltenia, Universitatea Craiova, pe care l-a vândut unui alt afacerist controversat, Adrian Mititelu.
Problemele cu legea
Afacerile necurate ale lui Staicu au ieşit la iveală în perioada în care se afla în biroul de patron al Universităţii. Procurorii DNA care au instrumentat dosarul lui Dinel Staicu l-au acuzat pe acesta de implicare în falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Staicu a realizat această fraudă împreună cu directorul BIR, Ion Popescu.
Din probele administrate de procurorii anticorupţie de la Secţia a II-a a DNA a rezultat că, în perioada iulie 1999-februarie 2000, Ion Popescu, Radian Răceală şi Viorica Duţu au aprobat, cu încălcarea normelor bancare, cesiuni de creanţă în valoare de peste 106 miliarde lei vechi şi credite în valoare de peste 80,5 miliarde lei vechi către 11 firme controlate de controversatul om de afaceri Dinel Staicu. Banii obţinuţi au fost spălaţi prin intermediul SIF Oltenia, controlată de el. Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, prin executare.
Citiţi mai multe AICI
Decizia instanţei din decembrie 2010 nu a fost finală. La începutul lunii aprile, Dinel Staicu, care contesta revocarea sa din funcţia de la SIF, a fost condamnat prin sentinţă definitivă la 7 ani de închisoare cu executare.
Detalii AICI
Când toată lumea se aştepta ca Staicu să petreacă 7 ani într-o celulă pentru a medita la nelegiuirile făcute, situaţia a luat o întorsăt