Cea mai bună metodă de prevenire a bețiilor este să nu beți și, cum aceasta este prima regulă încalcată, iată cum să țineți la băutură: Sursa: SHUTTERSTOCK
1. Evitați să beți pe stomacul gol. Când bem pe stomacul gol, băutura trece direct în sânge și „se urcă rapid la cap”. „Umpleți” stomacul cu alimente bogate în fibre și vitamine, care vor absorbi alcoolul. Evitați alimentele grase, care potențează efectele alcoolului.
2. Evitați băuturile dulci. Lichiorurile, cremele de whiskey, „cockatilurile” colorate conțin foarte mult zahăr, iar organismul metabolizează mai greu acest tip de alcool. Alegeți în schimb băuturi alcoolice naturale, pure, precum berea, vinul sau whisky.
3. Evitați băuturile colorate și ieftine. Nu exagerați cu vin roșu, whiskey, vermut și rom foarte închis la culoare. Vinul roșu ieftin provoacă una din cele mai severe beții.
4. Nu amestecați cofeina cu alcoolul. Cola cu vin sau energizante cu whiskey sunt combinații alcoolice nu tocmai „prietenoase” cu ficatul. Cofeina potențează efectele alcoolului.
5. Fumați mai puțin. Combinația de țigări și alcool este extrem de nocivă pentru organism, întrucât suprasolicită sistemele de detoxifiere ale ficatului. În plus, fumatul sensibilizează sistemul nervos și conduce la oxigenarea proastă a țesuturilor.
6. Un pahar de apă la unul de alcool. Alcoolul deshidratează oraganismul, iar pierderile trebuie suplinite permanent. În plus, apa intensifică eliminarea alcoolului din organism.
7. Fructe și legume. Pentru a compensa efectele negative ale alcoolului asupra organismului, mâncați fructe și legume bogate în minerale și vitamine: banane, mere, portocale, roșii, castraveți.
Acestea pot fi și o soluție anti-mahmureală, pentru că accelerează eliminarea alcoolului din organism. Evitați în schimb mâncărurile grase, de tip fast-food sau lactatele care se digeră greu și supraso