A fost o zi frumoasă, iar mulţi au preferat să petreacă Paştele în aer liber. Arbuştii şi copacii au înflorit, iar natura oferă un adevărat spectacol.
Una dintre destinaţiile preferate a fost Complexul Muzeal Monumentul Tropaeun Traiani, de la Adamclisi, ce cuprinde monumentul şi cetatea construite pe vremea românilor, dar şi muzeul ce adăposteşte vestigii din acele timpuri. "Am venit de Paşte la mare, iar astăzi ne-am spus să petrecem activ, adică să vedem ce putem vizită în judeţ. Vremea e frumoasă, aşa că este perfect pentru o plimbare de acest fel", spun Carmen şi Cosmin Oprea, din Bucureşti. Cetatea Tropaeum Traiani
Monumentul Tropaeum Traiani este situat la aproximativ 60 de kilometri de Constanţa, la capătul unei şosele ce se desprinde din Drumul Naţional 3 Constanţa - Ostrov, chiar la intrarea în localitatea Adamclisi. "Noi am ajuns întâmplător aici. Plecasem să ne plimbăm cu maşina şi am văzut indicatorul. E prima oară când vizităm monumentul", a spus şi Claudia Constantin, din Tulcea.
Monumentul a fost construit de împăratul Traian ca simbol al victoriei repurtate asupra dacilor pe aceste meleaguri. Tropaeum Traiani a fost reconstruit în anii '70, piesele originale fiind în prezent adăpostite de muzeul din localitate.
Monumentul este considerat actul de naştere al poporului român şi este unul dintre obiectivele istorice din Dobrogea, care încă mai atrage în fiecare vară mii de vizitatori români şi străini.
Biletul de intrare la Monumentul Tropaeum Traiani costă 7 lei. Elevii şi studenţii plătesc 3 lei.
Tot în apropiere, la aproximativ 1,5 kilometri, se aflacetatea Tropaeum Traiani, ce poate fi vizitată gratuit, dar şi Mănăstirea Sfântul Apostol Filip.