Ca şi în 2010 toţi creştinii, romano-catolici, ortodocşi, greco-catolici, evanghelici, reformaţi sau culte neoprotestante, au sărbătorit în aceeaşi zi Sfânta Sărbătoare a Învierii.
Vremea frumoasă i-au făcut pe creştini să iasă din acasă şi să vină să ia Lumină, de la bisericile din oraş, iar apoi să revină spre dimineaţă pentru a sfinţi pasca, cozonacul şi ouăle roşii care la va umple mesele în cele trei zile de Paşte.
Pentru al treilea an consecutiv Lumina a fost adusă de la Ierusalim cu avionul şi luată de pe Aeroportul Suceava de un sobor de preoţi. Sfânta Lumină a fost adusă apoi la Biserica Sfântul Ilie din Botoşani şi luată de fiecare preot paroh de la bisericile judeţului.
La miezul nopţii,în linişte deplină, bisericile s-au cufundat în întuneric, iar preoţii au îndemnat credincioşii să „Vină să primească Lumină!". Slujitorii bisericii au ridicat „Lumina" în văzul tuturor, aceasta semnificând taina ridicării lui Hristos din morţi.
După ce au luat lumină, aceştia au dus-o la mormintele apropiaţilor, respectând astfel tradiţia potrivit căreia lumânările aprinse în noaptea de Înviere îi călăuzesc pe cei trecuţi în lumea drepţilor.
Lumânarea de la Slujba de Înviere este păstrată la loc de cinste în casă, fiind aprinsă la vreme de furtună sau pericol, lumina ei ferind gospodăria de trăsnet şi fiind aducătoare de vreme bună. Tradiţia spune că, odată ajunşi acasă, creştinii trebuie să facă semnul crucii la intrarea în casă şi să intre cu lumânarea aprinsă în celelalte încăperi sau clădiri din curte şi chiar şi la animale.
Obiceiul spălării cu ou în dimineaţă zilei de Paşti
Într-un vas curat de porţelan sau ceramică se pune un ou roşu şi o monedă. În trecut moneda era de argint. Se toarnă apă proaspată peste ou şi toti ai casei se spală pe rând. După aceea se ia moneda şi trecand-o peste