Fiecărui cățeluș născut în Marea Britanie i se va implanta un cip pentru ca poliția să aibă ulterior o bază de date cu animalele agresive și cu stăpânii săi. Astfel în cazul unui atac poliția și instanța să știe pe cine trage la răspundere, informează Daily Mail. În România, poți fi mușcat de câinele vecinului și să nu poți face nimic în privința asta.
Microcipul care va fi implantat câinilor costă în jur de 35 de lire sterline și va oferi informații privind proprietarii animalului, potrivit unei propuneri legislative înaintată Parlamentului britanic. Baza de date a poliției va cuprinde și un istoric al posibilelor acte violente comise de animal.
Crescătorii de câini consideră că o astfel de măsură nu reprezintă o soluție pentru problema câinilor agresivi, cum ar fi câini pitbull sau rasa japoneză tosa.
Potrivit The Daily Mail britanicii au circa opt milioane de câini. Numărul animalelor periculoase, respectiv al celor care au atacat violent oameni, a ajuns în ultimul an la 1512.
Autoritățile caută soluții pentru a identifica rapid câinii violenți și proprietarii lor, după ce mai multe atacuri ale acestora asupra s-au soldat cu victime.
În 2009, un copil de doar patru ani a fost sfâșiat de pitbullul terrier al unchiului său. În decembrie 2010, o altă persoană cădea victimă animalului său de companie. Barbara Williams a fost atacată de propriul câine, un mastiff belgian.
Proprietarul nu răspunde dacă animalul său atacă sau omoară pe cineva
În România proprietarii de câini periculoși nu mai răspund în fața legii dacă animalele lor atacă sau provoacă moartea altor persoane. Curtea Constituțională a stabilit în iulie 2010 că articolul, care stipula că persoanele, care dețin un animal care a atacat și ucis un om, pot fi condamnate la închisoare între șase luni și cinci ani, este neconstituțional.
Românii se confrunt