La trei ani de la demolarea ultimei mori istorice a Sibiului, administraţia locală a primit o solicitare pentru un aviz în vederea ridicării unui bloc de birouri pe amplasamentul fostului monument istoric. Sursa: Traian DeleanuSursa: Traian Deleanu
1 /.
Ceea ce era de aşteptat încă din martie 2008 (momentul demolării ultimei mori istorice a Sibiului) s-a produs în această primăvară: Prima Imobiliare SRL a obţinut un certificat de urbanism pentru ridicarea unui bloc de birouri pe locul fostei mori, situată pe strada Alba Iulia, în perimetrul centrului istoric al oraşului. Certificatul de urbanism a fost eliberat la jumătatea lunii februarie a acestui an.
"Prin acest certificat de urbanism primăria a solicitat iniţiatorului proiectului elaborarea unui PUZ şi obţinerea avizului de oportunitate. Acest proiect a fost discutat în şedinţa CTATU (Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism) din data de 17 martie, iar în urma acesteia i s-a pus în vedere iniţiatorului că documentaţia PUZ va trebui să ţină cont de condiţiile impuse de avizul emis de Direcţia de Cultură", arată reprezentanţii Primăriei Sibiu, într-un răspuns oficial.
Vrem să vedem ce putem construi
Prima Imobiliare îl are drept asociat pe Iulian Bogdan Năstase, prezent şi în firma Prima Trans, care deţinea terenul pe care dăinuia până în 2008 ultima moară istorică a judeţului Sibiu.
"Tocmai de aceea am depus acea cerere, pentru a vedea ce se poate construi acolo. Ca idee, vrem să ridicăm o construcţie care să aibă destinaţia de birouri, dar şi de spaţii comerciale la parter", a declarat avocatul Iulian Bogdan Năstase. În schiţa prezentată în cadrul şedinţei CTATU din luna martie, clădirea propusă avea un aspect cât se poate de modern: beton şi sticlă, patru niveluri, alte două la subsol. Zona, însă, face parte din centrul istoric al Sibiului, ceea ce imp