Cele mai nocive alimente de pe masa de Paşti sunt mielul şi drobul. Medicii spun că aceste preparate pot avea efecte dezastruoase asupra organismului. Citiţi aici care este reţeta perfectă pentru masa de Paşti, astfel încât să nu trebuiască să renunţaţi la miel şi drob.
Bunătăţile de pe masa de Paşti sunt pe cât sunt de gustoase, pe atât de nesănătoase dacă le consumi în exces.
“Mielul este foarte greu de digerat. Este plin de grăsimi iar crusta care se formează la gătit este plină de substanţe cancerigene. Şi drobul este de asemenea foarte periculos pentru că tot acest amestec de organe conţine mult acid uric”, ne-a spus dr. Nicoleta Mândrescu de la Institutul de diabet, nutriţie şi boli metabolice din Bucureşti.
Specialistul spune că efectele nocive ale preparatelor pot fi contracarate dacă se respectă anumite reguli. “În primul rând, carnea de miel să fie preparată la cuptor, încet, la temperaturi mici, de 80-90 de grade. Şi cea făcută la grătar este periculoasă, mai ales din cauza fumului. Cel mai bun este borşul de miel”, ne-a mai spus medicul.
Drobul, doar o felie
În ceea ce priveşte drobul, cel mai bine este să fie consumată o singură felie la o masă. “Să evităm să amestecăm preparatele. Ori mâncăm friptură, ori drob. Nu ambele plus salată de Boeuf şi ouă. Dacă mai consumăm şi vin după masă, indigestia este asigurată”, a adăugat specialistul.
Cei care vor avea de suferit cel mai mult dacă dau iama în farfurii sunt persoanele care au afecţiuni cardiace, hepatice, ale bilei şi pancreasului. “Tot fluxul sanguin merge spre digestie aşa că alte organe, cum ar fi creierul sau inima, rămân fără combustibil. În unele cazuri organismul cedează, facem crize de hipertensiune, biliare, atac vascular, pancreatită acută”.
Medicul recomandă să nu ne lipsească de pe masă ceaiurile digestive din plante, lămâia sa