Părinţii elevilor de gimnaziu apelează la ore de pregătire suplimentară a copiilor la matematică, română şi limbi străine. Programa şcolară încărcată şi lipsa orelor de fixare a cunoştinţelor îi determină pe elevi să meargă la meditaţii pentru a putea ţine pasul cu ceea ce predă profesorul la clasă.
Alexandru este elev în clasa a VII-a la o şcoală din Bucureşti. „Până anul acesta copilul meu nu a avut nevoie de pregătire suplimentară. Programa era încărcată, dar ne descurcam. De câteva luni însă, Alexandru a început să aibă probleme la matematică. Dintr-un elev cu note de 9 şi 10 devenise unul de 6-7", povesteşte mama băiatului.
În urma discuţiilor pe care le-a avut, a rezultat că multe dintre lucrurile predate la această materie nu fuseseră înţelese de elev. „Acasă se chinuia degeaba să-şi facă temele. Pierdea mult timp şi nu obţinea niciun rezultat. Nici eu, nici soţul meu nu aveam timp să-l ajutăm. Am apelat prin urmare la un profesor cu care să facă pregătire în particular. O dată pe săptămână merge la meditaţii şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate", explică femeia.
Cele mai căutate meditaţii
Pentru o şedinţă de două ore pe săptămână, părinţii elevului scot 50 de lei din buzunar (200 de lei pe lună). Părinţii au găsit profesorul respectiv la recomandarea unor prieteni de familie.
Ana este tot în clasa a VII-a, de asemenea la o şcoală din Capitală. Pentru că mai are doar un an până la admiterea la liceu şi a ales unul cu renume, eleva merge la meditaţii atât la matematică, cât şi la engleză. „Vreau să merg la Colegiul «Mihai Viteazul» unde învaţă şi cea mai bună prietenă a mea", spune fata. Profilul ales a fost cel de mate-info bilingv aşa încât are mult de muncă. Şcoala generală pe care o urmează acum Ana este una dintre cele mai bune din sectorul 3. Cu toate acestea, eleva are nevoie de pregătire suplimentară. „Nu