Niciodata ceaiul verde nu-si merita mai mult renumele de ceai-minune ca in zilele de sarbatoare, atunci cand unele persoane parca nu vor sa se mai desprinda de oala cu sarmale, tava cu friptura ori platoul de salata, hotarate parca sa recupereze asa, dintr-o data, zilele in care au postit si au poftit.
Ce e mult face rau si, de regula, lacomia si necumpatarea se platesc. Cu putin noroc si avand in farmacia din casa ce este nevoie, te poti vindeca singuri, fara sa chemi salvarea si sa strici si sarbatoarea celorlalti din familie.
Daca ai mancat prea mult si amestecat si te simti plin de nu poti respira normal, fa un ceai verde, dar ai grija sa nu fie mai tarziu de ora 5 dupa amiaza. Peste doua plicuri de ceai verde se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se acopera vasul timp de 5 minute si se indulceste cu miere de albine.
Daca nu ai miere de albine, bea-l neindulcit. Zaharul ii taie din proprietati si efectele vor fi mai lente. Ceaiul se bea cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute, mai cald decat de obicei. Se poate bea si al doilea ceai dupa amiaza, de asta data facut numai dintr-un pliculet de planta.
Impotriva balonarii, se face un masaj al palmelor, cu putin ulei de masline ori crema, cu deosebire pe palma stanga, zona din prelungirea degetului mijlociu. Masajul se face folosind degetul mare de la mana dreapta si miscarile circulare se fac in sensul acelor de ceasornic.
Despre infuzia de menta se stie ca este recomandata in crampele intestinale, indigestii, dureri provocate de hiperaciditate. Un paharel de lichior de menta dupa masa ajuta in tratarea indigestiilor si colicilor intestinale.
Greata, senzatia de voma se trateaza cu busuioc. Infuzia se prepara turnand 200 ml de apa fierbinte peste o lingurita de planta maruntita ori un pliculet cu menta. Vasul se tine acoperit catev