O detoxifiere după masa îmbelșugată de Paște este primul sfat al nutriționiștilor. Profitați de vremea frumoasă de afară și ieșiți la o plimbare în aer liber. Ceaiurile și fructele bogate în vitamina C și antioxidanți sunt foarte bune pentru revigorarea organismului
Detoxifierea presupune o alimentație sănatoasă, moderată, cu alimente ușoare: fructe și legume proaspete, ceaiuri din plante medicinale - infuzie de merișor, ceai verde, infuzie de gălbenele, ceai de urzică și de păpădie.
Cele mai indicate alimente pentru o bună detoxifiere sunt varza crudă, salata verde, roșiile, castraveții, urzicile, spanacul, pătrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, ceapa verde. Pe lângă legume, pline de vitamine, minerale și fibre sunt lămâia, cireșele, merele, portocalele și kiwi.
Pentru ca organismul să-și recapete energia, consumați alimente cu multă vitamina C, fibre, lichide și antioxidanți.
Multe persoane se balonează dupa o masă copioasă. Daca aveți dureri de stomac sau vi se umflă abdomenul, presărați pe tot ce mâncați putin tarhon tocat sau, și mai bine, faceți o infuzie, pe care o beți după masă. Se opărește o linguriță de plantă cu o cană de apă și se lasă să stea 10 minute.
De asemenea, după masa copioasă de Paște, e bine să facem o plimbare prin parc, să evitam mijloacele de transport în comun, dacă am fost invitați undeva, sau chiar să ne oferim voluntar să spălăm vasele, dacă am avut musafiri; în orice caz, este foarte important să nu ne așezăm în fața televizorului sau să dormim.