Marea Britanie, Franta, Germania si Portugalia au pus in circulatie in cadrul Consiliului de Securitate al ONU un proiect ce prevede condamnarea reprimarii sangeroase a manifestantilor sin Siria, anunta AFP, citand surse diplomatice. Documentul ar putea fi facut public marti, in cazul in care tarile membre ale Consiliului de Securitate vor ajunge la un acord unanim. Un diplomat din cadrul ONU a precizat insa ca situatia din Siria este diferita fata de cea din Libia, tara in cazul careia au fost cerute de asemenea condamnarea reprimarii manifestantilor si sanctiuni, ceea ce a dus la o interventie militara comuna a tarilor aliate impotriva Libiei.
Cele patru tari isi exprima sustinerea fata de poprul sirian si doresc sa lanseze un apel catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, pentru o ancheta transparenta dupa moartea a sute de manifestanti sirieni.
Un diplomat din cadrul ONU a precizat insa ca situatia din Siria este diferita fata de cea din Libia, tara in cazul careia au fost cerute de asemenea condamnarea reprimarii manifestantilor si sanctiuni.
Represiunea manifestatiilor ostile regimului din Siria al presedintelui Bachar al-Assad a provocat moartea a cel putin 120 de persoane vineri si sambata, potrivit unei liste actualizate duminica de Comitetul martirilor revolutiei din 15 martie.
Siria si-a inchis, luni, toate punctele de frontiera cu tara vecina Iordania, au anuntat oficiali sirieni, dupa ce tancuri ale armatei au fost desfasurate in orasul de pe granita de sud Deraa, pentru a inabusi manifestatiile pro-democratie din aceasta regiune. Marea Britanie, Franta, Germania si Portugalia au pus in circulatie in cadrul Consiliului de Securitate al ONU un proiect ce prevede condamnarea reprimarii sangeroase a manifestantilor sin Siria, anunta AFP, citand surse diplomatice. Documentul ar putea fi facut public marti, in cazul i