La categoria „Feature Writing“ („reportaj“) a câştigat o anchetă despre scufundarea unui vas de pescuit. La 19 aprilie, „New York Times“ şi „Los Angeles Times“ au obţinut câte două premii Pulitzer, în timp ce „Washington Post“ a adjudecat unul singur – „Breaking News Photography“ („fotografie de actualitate“).
Pentru prima dată în istoria de 95 de ani a distincţiilor, Premiul Pulitzer nu a fost acordat la categoria „Breaking News". Distincţiile includ, pentru jurnalism, publicaţii prestigioase, „obişnuite" ale premiilor: „New York Times", „Los Angeles Times" şi „Washington Post". Totuşi, cotidianul american „New York Times", în mod tradiţional unul dintre marii câştigători, a obţinut anul acesta doar două premii, comparativ cu 2010 (3 premii) şi 2009 (5 premii). Una dintre aceste distincţii a fost acordată jurnaliştilor Clifford Levy şi Ellen Barry, la categoria „reportaj internaţional", pentru o serie de articole despre sistemul judiciar din Rusia.
Cel de-al doilea i-a fost decernat lui David Leonhardt, la categoria „Commentary" („comentariu"). „Los Angeles Times" a fost recompensat pentru articolele despre corupţia funcţionarilor din micul oraş californian Bell, iar „Chicago Sun-Times" a câştigat la categoria „Local Reporting", pentru dezvăluirile despre victimele violenţelor din Chicago. Reporterii Jesse Eisinger şi Jake Bernstein de la grupul de siteuri ProPublica au fost premiaţi la categoria „National Reporting" („reportaj naţional") pentru identificarea şi analiza unor practici de pe Wall Street care au contribuit la declanşarea crizei financiare mondiale.
Premiul Pulitzer pentru „Feature Writing" („reportaj"), specie jurnalistică echivalentă, la americani, cu „jurnalismul literar" i-a revenit lui Amy Ellis Nutt, reporter cu o vechime de 13 ani la ziarul „The Star-Ledger" (New Jersey). Textul lui Nutt, „The Wreck of the Lady Mary", inves