Cinci persoane au ajuns la spital in zilele de Pasti cu grave probleme digestive, dupa ce au consumat in exces produse din carne si oua. Pacientii, cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani, s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi, sectia exterioara Copou, cu diagnosticul de pancreatita acuta. Ei le-au spus medicilor ca au consumat in exces carne de miel, oua si au stropit bunatatile cu alcool din belsug. "Pacientii au ajuns la Unitatea de Primire Urgente cu probleme digestive dupa ce au consumat carne de miel si alte preparate din carne, oua, dar si mult alcool. Din pacate, desi atragem atentia in fiecare an asupra modului cum trebuie consumate produsele din carne, de sarbatori, in special dupa un post prelungit, inca ne confruntam cu pacienti cu probleme medicale provocate de consumul necumpatat de alimente. In primele zile de Pasti am tratat cinci persoane cu pancreatita acuta, doua fiind in stare mai grava", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenta in cadrul sectiei exterioare Copou a Spitalului Sf. Spiridon.
Medicii se asteapta si dupa Pasti la multe cazuri de pancreatite si recomanda populatiei sa consume multe salate si fructe. "Carnea de miel este o carne grea, greu digerabila. De asemenea, ouale consumate in exces ne pot face rau, ca si alcoolul. Este important ca, dupa fiecare masa, sa facem miscare, iar din meniu sa nu lipseasca salatele verzi, legumele si fructele", spun medicii.
Cinci persoane au ajuns la spital in zilele de Pasti cu grave probleme digestive, dupa ce au consumat in exces produse din carne si oua. Pacientii, cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani, s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi, sectia exterioara Copou, cu diagnosticul de pancreatita acuta. Ei le-au spus medicilor ca au consumat in exces carne de miel