Deşi modul de alocare a sumei de 300.000 de lei din bugetul Primăriei Baia Mare pentru scrutinul electoral din 8 mai, când băimărenii ar trebui să-şi aleagă primarul, a fost atacat în contencios administrativ de prefectul Sandu Bombonel Pocol, pe motiv că este ilegal, cei şapte candidaţi şi-au început deja campania electorală.
Iniţial, consilierii băimăreni au aprobat ca suma necesară alegerilor să fie alocată prin diminuarea fondurilor alocate pentru plata salariilor şi a contribuţiei instituţiei la fondul asigurărilor sociale. Prefectul Pocol a atacat hotărârea în contencios administrativ, pe motiv că hotărârea consilierilor municipali "nu îndeplineşte condiţiile unei rectificări bugetare" pentru că "trebuia fie să se majoreze veniturile bugetului local cu suma necesară, fie să diminueze cheltuielile cu suma respectivă".
După "mutarea" făcută de prefect, fost democrat-liberal şi acuzat că interpretează partitura partidului de guvernământ care ar vrea anularea alegerilor parţiale pentru că sondajele nu dau nici o şansă candidatului PDL, consilierii băimăreni au revocat hotărârea repartizării banilor pentru alegeri. Ei au convenit să se întâlnească în 27 aprilie pentru a găsi o altă soluţie.
Care sunt variantele?
Printre variantele luate în calcul pentru plata membrilor din secţiile de votare, primarul interimar Istvan Ludescher a menţionat: "donarea indemnizaţiilor consilierilor" şi chiar "tăierea sporului de condiţii deosebite" a angajaţilor din Primărie, deşi acest fapt ar atrage un nou proces între executiv şi sindicalişti. Mai mult, din cauza timpului extrem de scurt, chiar unii lideri politici aflaţi şi în executivul Primăriei sunt sceptici că se va găsi o soluţie. "Prefectul trebuie să dea ordin de tiparire a buletinelor de vot până în 5 mai, ceea ce poate face doar dacă avem banii alocaţi. Dacă mai dăm o hotărâre care va fi atacată în