A treia ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, ce se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are loc sâmbătă şi duminică, 30 aprilie şi 1 mai 2011 între orele 10-18. Pe durata anului 2011, Târgul de produse tradiţionale şi ecologice se va organiza după următorul program: 21-22 mai, 11-12 iunie, 25-26 iunie, 9-10 iulie, 23-24 iulie, 6-7 august, 20-21 august, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 15-16 octombrie.
CITIŢI ŞI:
Celelalte Cuvinte vin în concert miercuri seară la Sibiu
Recitaluri cu Alexandrina Hristov şi The Amsterdams la Muzeul Labirint din Sibiu
Premii de 1.500 de euro pentru elevi în festivalul Huet.Urban, cel mai nou festival din Sibiu
După succesul primelor două ediţii ale târgului desfăşurate în acest an organizatorii, împreună cu producătorii continuă seria târgurilor, oferind doritorilor bucate dintre cele mai naturale, preparate cu multă grijă şi dăruire. Vor fi expuse spre gustare şi achiziţionare produse tradiţionale atestate din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.
Răsfăţ culinar
Papilele gustative vor fi răsfăţate cu delicioase prăjituri de casă, alviţă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti.
La această ediţie am invitat şi un producător din Tulcea cu produse tradiţionale din peşte. Mâncărurile preparate la ceaun îi vor răsfă