Romania, tara comisioanelor bancare de toate felurile. Sub deviza incurajarii platilor electronice, bancile din Romania au introdus mai multe taxe si comisioane pentru plata cu numerar interzise prin lege in tarile care au adoptat deja moneda europeana. Intr-o tara care a facut un scop declarat din aderarea la zona euro si ai carei locuitori, in marea lor majoritate, vad numerarul ca singura modalitate de plata, bancile fac nota discordanta. Mai multe banci din Romania, unele foarte mari, taxeaza tranzactiile cu numerar indiferent de natura lor. Motivul: incurajarea platilor electronice. Si totusi, potrivit unei recomandari a Comisiei Europene privind libera circulatie a monedei unice in tarile euro, sunt strict interzise taxele si comisioanele pentru plata cu numerar, indiferent de natura incasatorului: comerciant, banca sau institutie de stat. Mai mult, statutul de "legal tender" al euro exclude posibilitatea introducerii unui comision pentru plata cu monede, scrie Romania Libera.
Cine vrea sa stie datele noastre confidentiale. Informatiile recente potrivit carora gadgeturile de la Apple contin un fisier plin cu date privind locurile pe unde utilizatorii acestora au fost, au starnit ingrijorare. Ce e de facut? Cei de la wired.com sunt de parere ca utilizatorii de iPhone si iPad nu trebuie sa-si verse furia pe telefoanele lor sau sa ia un ciocan si sa il distruga. Totusi, este bine sa aiba mare atentie ca telefonul pe care il detin sa nu ajunga in mainile unor oameni care prezinta neincredere si, mai ales, mare atentie la retelele publice wireless de internet. Cei de la wired.com spun ca ceea ce face Apple nu este un fel de Big Brother, fapt pentru care nu exista un motiv major de ingrijorare, scrie Capital.
In articolul "Pentru ca nu isi gasesc un job, multi tineri isi deschid propriile afaceri", ZF scrie: "Tinerii au fost printre