„Vin alegerile! A reînviat moda pachetelor de Paști” (România Liberă). „1,7 milioane angajaţi la negru, dar Inspecţia Muncii închide ochii” (Ziarul Financiar). „Motivele ascunse ale amânării aderării României la euro” (Evenimentul Zilei). „Cum a ajuns Franța sora vitregă a României” (Adevărul).
„Paşte de 300 de milioane de euro”. Jurnalul Naţional consideră că românii au respectat şi anul acesta tradiţia şi au avut o masă îmbelşugată. În cifre, masa de Paşte se traduce aşa: cozonaci de 27 de milioane de euro, miel de 210 milioane, ouă de 21,5 milioane şi vin de 28 de milioane de euro. La toate acestea se adaugă cei 100.000 de români care au petrecut vacanţa în ţară sau străinătate şi care au plătit pentru asta aproximativ 16 milioane de euro.
„Vin alegerile! A reînviat moda pachetelor de Paști”, scrie România Liberă. După "îngheţul" de anul trecut, când politicienii au uitat cu desăvârşire de pacheţele de Paşte, anul acesta moda darurilor politice a fost reînnodată. Mai firav însă, nefiind an electoral. Cadouri cu iz electoral au fost distribuite de politicieni în toate zonele ţării. În unele cazuri, operaţiunea "Cozonacul" a fost demarată cu mult înaintea Paştelui. În Bucureşti, liberalii par să fi ignorat uniunea parafată cu social-democraţii şi au împărţit sacose galbene cu sigla PNL şi numele primarului Andrei Chiliman. La Slatina, consilierii locali au aprobat alocarea a 26.000 lei pentru o „campanie social-culturală”, care ar trebui să se încheie pe 6 mai şi care presupune şi împărţirea de pachete cu o valoare de 25 lei/pachet. Şi premierul, Emil Boc a împărţit cadouri de Paşte bătrânilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Cluj-Napoca.
„1,7 milioane angajaţi la negru, dar Inspecţia Muncii închide ochii”, notează Ziarul Financiar. Unul dintre motivele pentru care rata şomajului înregistrată în România a scăzut în martie sub 6 %,