A fost odată ca niciodată fiica unui machedon şi a unei oltence căreia îi plăcea să asculte discuri de vinil cu Naarghita. Irina, personajul din povestea noastră, a început încă de la o vârstă fragedă să scrie texte şi să compună cântece. Urmează studiile... de violoncel, violă, pian şi canto la Liceul de Arte „Octav Băncilă”. După lecţiile academice de jazz, cu Romeo Cosma, este solicitată de câţiva artişti ruşi să devină solista unei trupe de jazz care avea un contract în Dubai.
Numai că acesta se anulează, iar artista antamează altul în India, la un renumit hotel de 7 stele – Taj Bengal. Cu câteva zile înaintea expirării contractului de trei luni, a apărut un spectator aflat în vacanţa binemeritată pentru un director de vânzări la o firmă japoneză de electronice. Numele său: Rana Ranjit Singh. Întâmplător, acesta este descendentul unei familii care deţine o renumită fabrică de papuci, furnizor BATA. Fascinat de prestaţia (dar şi de apariţia propriu-zisă a româncei), Rana Ranjit Singh a îndrăznit chiar să urce pe scenă şi să-i ceară Irinei un bis. Ambii au avut senzaţia că se cunosc dintotdeauna. Magie, chimie... şi nu mult i-a trebuit lui Rana Ranjit să o ceară de soţie. Nu i-a fost deloc simplu, căci a avut de înfruntat tradiţia şi de sfidat cutumele societăţii indiene, unde căsătoriile sunt aranjate în continuare de părinţi.
Preţ de trei ani, Irina Singh a uitat aparent de muzică. A învăţat să vorbească în Bengali, să gătească specialităţi indiene, să se împodobească zilnic ca… o prinţesă indiană, să mediteze şi să exerseze yoga (şi-a luat chiar patent de instructor).
Minune! Socrul a remarcat că nora compunea muzică inspirată din noua sa viaţă. Iar soţul, care se îndrăgostise în fond de cântăreaţa Irina, a dus-o într-un studio de înregistrări din Calcutta. Aici, românca-indiană l-a întâlnit pe Saikat Dev (BUMBA), o fostă glorie rock, care a