SANSE. Cu ajutorul acestui sistem, micutii rataciti vor fi mai usor de gasitSistemul va deveni operational incepand cu data de 20 mai. Astfel, parintii care constata ca micutul lor a disparut de acasa trebuie sa sesizeze organele de politie si se va declansa alerta. Chiar din acel moment va incepe cautarea lui in toate colturile tarii si in strainatate, prin toate mijloacele. Informatiile furnizate de politisti vor fi multiplicate. Imediat dupa ce va fi declansata alerta, imaginea copilului sau a presupusului rapitor va fi transmisa in mijloacele de transport, in statii, in gari, autogari, in aeroporturi, pe panourile publicitare, pe diverse site-uri, in cadrul emisiunilor TV si la posturile de radio, astfel incat micutul sa fie gasit in viata. In cel mult trei ore de la sesizarea disparitiei, cazul va fi cunoscut in toata tara. Comisia Europeana a alocat 240.000 de euro pentru punerea in aplicare a sistemului. La momentul actual, 75% din copiii cu varste sub zece ani navigheaza pe internet, isi posteaza poze pe forumuri si se expun fara sa stie unor riscuri enorme.
Peste 3.000 de pusti se pierd anual
Potrivit statisticilor Institutului de Cercetare si prevenire a Criminalitatii, 90% din cazurile de disparitie in randul copiilor le reprezinta minori care pleaca de acasa voluntar. Anual, peste 3.000 de copii dispar din sanul familiei si aproape jumatate dintre ei nu mai gasiti nici dupa indelungi cautari.
SANSE. Cu ajutorul acestui sistem, micutii rataciti vor fi mai usor de gasitSistemul va deveni operational incepand cu data de 20 mai. Astfel, parintii care constata ca micutul lor a disparut de acasa trebuie sa sesizeze organele de politie si se va declansa alerta. Chiar din acel moment va incepe cautarea lui in toate colturile tarii si in strainatate, prin toate mijloacele. Informatiile furnizate de politisti vor fi multiplicate.