Judecătoria Cluj a făcut publică motivarea hotărârii judecătoreşti prin care fostul prefect Călin Platon a primit un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru uciderea din culpă a unui copil. Judecătorul a susţinut că perioada de două luni petrecută în detenţie de Platon i-ar fi ajuns. O perioadă mai mare după gratii ar fi, în opinia magistratului, „un act de răzbunare“.
Judecătoria Cluj a făcut publică, astăzi, motivarea hotărârii judecătoreşti prin care fostul prefect Călin Platon a primit pedeapsa de un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru uciderea din culpă a unui copil. Judecătorul Lucian Buta a susţinut că perioada de două luni petrecută în detenţie de către Platon i-ar fi ajuns pentru conştientizarea faptei. O perioadă mai mare după gratii ar fi în opinia magistratului, „un act de răzbunare“. „Instanţa apreciază că perioada de aproape două luni petrecută de inculpat în stare de arest preventiv a fost în măsură să atragă atenţia acestuia asupra gravităţii faptelor comise, cu consecinţa nerepetării, iar în condiţiile în care victimele prin apărătorul ales al acestora au lăsat la latitudinea instanţei modul de apreciere a laturii penale, că aplicarea unei măsuri cu executarea în detenţie ar constitui un act de răzbunare îndepărtat de scopul pedepsei care, potrivit art. 52 Cod Penal este prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni", se arată în motivare.
Citeşt cum judecătorul care l-a pedepsit pe Platon cu închisoare cu suspendare pentru uciderea unui copil l-a condamnat pe Florin Chilian la aceeaşi pedeapsă pentru un accident fără victime.
Mica reformă a justiţiei l-a ajutat pe Platon
Platon a beneficiat şi de aşa –zisa mică reformă a justiţiei, concret de modificarea Codului de Procedură Penală prin Legea 202/2010 prin care s-a introdus articolul 320, portivit căruia în cazul în care , până la începer