Preţul terenurilor din zona montană se menţin pe Muntele Semenic şi Brebu-Nou, în ciuda crizei economice. La nivelul oraşului, cea mai scumpă zonă rămâne Centrul Civic, unde un apartament se vinde chiar şi cu 50.000 de euro.
Experţii imobiliari spun că tranzacţiile din zonele montane au scăzut mai ales pentru că nu se mai pune accent pe investiţie de lungă durată. „Clientul a renunţat să-şi investească banii pe perioadă lungă, iar terenurile se caută pentru contrucţie imediată“, a spus Dan Nănuţ, expert imobiliar.
Preţurile din zonele Crivaia, Gărâna sau Brebu Nou variază între 15 şi 30 de euro metrul pătrat. Dacă până acum, terenurile se cumpărau fără să fie puse prea multe condiţii, criza economică a ridicat şi pretenţii din partea clienţilor. „Prima pretenţie este accesul la utilităţi. Zonele care nu au racordări la principalele servicii stagnează din punctul vânzării“, a mai spus Dan Nănuţ.
Centrul rămâne scump
Cei mai interesaţi de terenurile din zonele montane ale judeţului sunt din Timiş sau chiar Bucureşti, iar în primele luni, interesul a crescut cu aproape 20 la sută, cel puţin aşa spun experţii imobiliari din Caraş-Severin. Centrul oraşului rămâne cea mai scumpă zonă, în ciuda faptului că, faţă pe perioada 2007-2008, vânzările au scăzut cu aproape 50 la sută. Aici, un apartament cu patru camere, complet mobilat şi cu îmbunătăţiri, poate ajunge şi la 50.000 de euro. Specialiştii sunt de părere că piaţa imobiliară pentru astfel de imobile a fost blocată în 2010, dar situaţia se poate schimba la începutul acestui an.
„Încă de la începutul anului au început să apară noi solicitări de tranzacţii. Cred că piaţa imobiliară îşi va reveni, iar noi sperăm că anul acesta se vor tranzacţiona mult mai multe imobile”, a spus expertul imobiliar Ion Bălănoiu.
Sezonul estival ar putea aduce mai mulţi c