Ministerele vor realiza o serie de proiecte în parteneriat public-privat, între acestea fiind cele referitoare la interconectorul de hidrocarburi AGRI, Canalul Dunăre-Bucureşti, precum şi o închisoare, a anunţat miercuri premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de guvern.
La Ministerul Transporturilor vor fi realizate prin parteneriat public-privat următoarele obiective: autostrada Comarnic-Braşov – în regim de concesiune, autostrada Sibiu-Piteşti – 116 km, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani – 133 km, autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni – 307 km, precum şi centura de sud şi centura de nord ale Bucureştiului, ambele în regim de autostradă, a menţionat premierul, citat de Agerpres.
Ministerul Economiei are în vedere parteneriate public-privat pentru finalizarea unităţilor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, o investiţie de 4 miliarde de euro. Acelaşi minister are în plan realizarea de parteneriate în regim public-privat pentru construcţia hidorcentralei Tarniţa- Lăpuşteşti, o investiţie de 1,3 miliarde de euro şi a termocentralei de la Doiceşti – 700 de miloane de euro.
Tot prin parteneriat public-privat Ministerul Economiei doreşte realizarea contribuţiei româneşti la proiectul internaţional AGRI, însă costul acestuia va fi ştiut după realizarea studiului de fezabilitate, a menţionat Emil Boc.
Proiectul interconectorului AGRI (Azerbaidjan – Georgia – România) îşi propune să aducă gaze naturale din zona Mării Caspice în Uniunea Europeană.
Prin Ministerul Mediului, se urmăreşte realizarea canalului Siret-Bărăgan, care are o valoare aproximativă de 200 de milioane de euro.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va dezvolta, de asemenea, proiecte prin parteneriat public-privat, printre care Proiectul ECO din cartierul bucureştean Ghencea, care se întinde pe 100 de hectare şi vizează construcţia a 10.000 de locuinţe şi in