„Cum a minţit fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, în afacerea celor 500.000 euro europeni” (Gândul). „Standard & Poor’s: Menţineţi reformele şi vom mări ratingul” (Ziarul Financiar). „Când euro nu mai este o binecuvântare” (Evenimentul Zilei). „Doi români din trei dau lecții de supravieţuire” (Adevărul).
„Botiş, la un pas de anchetă penală”, scrie cu litere de-o şchioapă România Liberă pe prima pagină. Ancheta ANI dovedeşte că familia fostului ministru a făcut profit de pe urma proiectului finanţat din bani europeni.
„Cum a minţit fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, în afacerea celor 500.000 euro europeni”, aflaţi de pe Gândul.info. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese. Constatările ANI îl contrazic pe fostul ministru. Astfel, Botiş a declarat că familia sa a pus în mod gratuit la dispoziţie un spaţiu asociaţiei care derulează proiectul de 500.000 de euro finanţat din bani europeni. Inspectorii ANI susţin însă că există un contract de închiriere pentru respectivul spaţiu. Contractul de închiriere este pentru o durată de patru ani, iar chiria lunară este de 5.500 ron.
Ziarul Financiar îşi deschide ediţia cu mesajul agenţiei „Standard & Poor’s: Menţineţi reformele şi vom mări ratingul”. Prima mare agenţie de rating care a retrogradat România în toamna lui 2008 anunţă posibilitatea îmbunătățirii notei dacă Guvernul va menţine ritmul reformelor structurale actuale, va asigura o politică fiscală prudentă şi va menţine stabilitatea în sectorul financiar.
„Când euro nu mai este o binecuvântare”. Evenimentul Zilei notează că „avantajele adoptării monedei unice europene aproape că dispar în faţa riscurilor, atunci când o ţară nu e pregătită, cum e cazul Gre