Dacă s-a întâmplat ca de sărbătorile pascale unii dintre noi să exagereze cu mesele copioase, este cazul să ştim câteva secrete pe care nutriţioniştii ni le recomandă în cazul în care suferim de o indigestie
Paştele la români nu este numai o sărbătoare tradiţională ci şi una culinară, bogată în preparate care mai de care mai sofisticate. Cele mai cunoscute mâncăruri preparate în zona Munteniei sunt în principal preparatele din carne de miel şi ouă. Numai că medicii nutriţionişti giurgiuveni îi atenţionează pe cetăţeni că mielul, deşi are o carne gustoasă este foarte greu de digerat.
“Excesul de carne de miel poate produce indigestii chiar şi persoanelor care nu au probleme de sănătate, dar mai ales celor care suferă diabet şi hepatită. Nici ouăle nu trebuie consumate în exces” a spus pentru “Adevărul de Seară” nutriţionistul Cosmin Ciuprun.
Fructele şi legumele, leacuri naturale pentru indigestii
În cazul în care de Paşti am consumat cantităţi mult mai mari de alimente decât de obicei, este necesar ca cel puţin o săptămână să încercăm să avem o alimentaţie pe cât se poate săracă în carne şi grăsimi de origine animală. Fructele şi legumele proaspete ar trebui să apară zilnic în dietă pentru a acoperi necesarul de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Vitamina C are o importanţa deosebită şi o regăsim în cantităţile cele mai mari în ardei roşu, pătrunjel, fructe de pădure şi în cantitaţi mai mici în citrice. Tocmai de aceea, nu trebuie să lipsească din meniul zilnic fructele, legumele şi salatele, dar şi carnea cât mai slabă, de pui, curcan şi peşte. Nutriţioniştii ne recomandă ca aceste preparate să fie făcute la aburi, rotisor, grătar sau la cuptor şi sub nici o formă prăjite.
„Nu trebuie să uităm nici produsele lactate, care sunt adevărate surse de energie, mai ales că ele conţin cel mai important mineral pentru organism, calci