Decizia poate fi însă atacată cu recurs la Curtea de Apel Galaţi. Săraru a fost judecat în 47 de dosare penale din 2007 privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe de 29 de ha de pădure. Fostul primar a fost chiar arestat patru luni. Fiii şi soţia acestuia sunt judecaţi pentru ultraj după ce au agresat forţele de ordine în 2007 venite la percheziţie.
Fostul primar din Mera, Gheorghe Săraru a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Vrancea la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare în cele 47 de dosare penale privind retrocedările ilegale din comună.
Decizia poate fi însă atacată cu recurs la Curtea de Apel Galaţi. Gheorghe Săraru a fost judecat în 47 de dosare penale, contopite ulterior, încă din 2007 privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe de 29 de hectare de pădure a cărei valoare depăşeşte 300.000 de lei.
În primele luni de judecată, fostul primar a fost chiar arestat timp de patru luni de zile capetele de acuzare fiind abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi distrugere de înscrisuri.
Fostul primar primise iniţial o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare de la magistraţii Judecătoriei Focşani, dar, după contestaţie, judecătorii de la Tribunal au mărit pedeapsa.
Familia certată cu legea
Nici fiii fostului primar nu se împacă bine cu legea. Ovidiu şi Alin Săraru, împreună cu mama lor, Maricica Săraru au un proces pe rol după ce au ultragiat poliţiştii şi jandarmii ce au însoţit procurorii în timpul percheziţiei în 2007 la domiciliul lor din Mera.
Aceştia au lovit cu portiera maşinii un poliţist şi au aruncat cu o secure după un jandarm. În acelaşi dosar a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu suspendare dar şi doi localnici din Mera care au contribuit la retrocedarea pădurilor, Ion Copu şi Valenti