În Craiova, chiar şi şoferii care şi-au plătit taxa de parcare pot primi 200 de lei amendă în cazul în care nu şi-au lipit vinieta în parbriz
Consiliul Local Craiova urmează să ia în discuţie, în şedinţa de mâine, aprobarea „Regulamentului privind utilizarea locurilor publice destinat parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului“.
Potrivit acestui regulament, orice persoană care parchează în Craiova - fie că îşi are sediul sau domiciliul în localitate, fie că doar tranzitează oraşul - trebuie să plătească o taxă de parcare pentru o zi, o lună sau un an. Nu contează dacă e vorba de o oprire (deci cu durata sub cinci minute) sau de o staţionare (peste cinci minute).
Taxă pentru „bulgăroaice“
Dovada achitării taxei de parcare constă într-o vinietă de parcare, care va fi de două feluri: „pentru parcarea curentă a vehiculelor“, destinată „utilizatorilor de autovehicule“ (deci nu neapărat proprietarilor, ci şi, spre exemplu, celor care au maşinile înmatriculate în alte ţări!) care îşi au sediul, domiciliul sau reşedinţa în Craiova, şi „pentru parcarea ocazională a autovehiculelor“, necesară celor aflaţi în tranzit.
Vinieta pentru parcarea curentă, valabilă pentru un an, se eliberează la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova, în momentul achitării taxei de parcare. În schimb, vinieta pentru parcare ocazională – destinată vehiculelor care nu sunt în evidenţa fiscală a municipalităţii – va fi pe durată de o zi, o lună sau un an, în funcţie de opţiunea solicitantului şi se va putea achiziţiona nu doar de la ghişeele Fiscului local, ci şi de la tonetele de bilete ale Regiei Autonome de Transport Craiova, precum şi de la chioşcurile de difuzare a presei cu care primăria va încheia contracte de colaborare.
Autocolant pentru parbriz
Vinietele de parcare vor semăna cu rovini