În Bucureşti şoferii ar putea plăti o taxă unică de 150 de lei pentru recuperarea maşinilor ridicate de firmele specializate. Mai mult, şoferii care blochează trotuarele se pot trezi cu roţile autoturismelor blocate iar taxa de deblocare ar putea fi de 50 de lei. Potrivit unui proiect de hotărâre, iniţiat de consilierul municipal PNL Horia Scarlat, pentru ridicarea unei maşini cu masa sub 2.500 de kilograme se va plăti o taxă de 50 de lei. Transportul acesteia ar putea costa 50 de lei iar pentru o zi de depozitare proprietarii autoturismelor ar putea plăti tot 50 de lei.
Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, atunci taxa de 150 de lei va deveni obligatorie pentru toate firmele de ridicat maşini care îşi desfăşoară activitatea în Capitală. Proiectul de hotărâre mai prevede că programul de desfăşurare a activităţii de blocare, ridicare, transport şi depozitare a autovehiculelor va fi de duminică de la ora 24 până sâmbătă la ora 24.
La solicitarea cetăţenilor, reprezentanţilor primăriei sau a Brigăzii de Poliţie Rutieră, "hingherii de maşini" pot lucra şi duminica, dar numai în cazul în care sunt solicitaţi să deblocheze căile de acces ale unor instituţii publice care-şi desfăşoară activitatea non stop. Recuperarea maşinilor ridicate sau deblocarea roţilor se vor face de luni până sâmbătă, între orele 8-20 şi duminica între orele 8-14. Maşinile vor fi eliberate doar proprietarului, în baza certificatului de înmatriculare în original.
Tarife diferenţiate după greutatea maşinii
Pentru maşinile cu masa peste 2.500 de kilograme, deblocarea roţilor ar putea costa 70 de lei, ridicarea, 70 de lei, transportul, 70 de lei, iar depozitarea încă 70 de lei. În total, pentru recuperarea unui astfel de vehicul proprietarii ar trebui să plătească 210 lei. Pentru maşinile cu o greutate mai mare de 4.000 de kilog